Degerby Marthaförening

Sensommarglädje i Degerby Marthaförening

10.08.2021 kl. 12:51
Marthas namnsdag 26 juli 2021 firades i högsommarvärme med en sångstund på stämningsfulla Gutsåker tillsammans med Per-Olof Korander och efterföljande kaffe med dopp på Lill-Breds charmiga café. Den 7.8 var det dags att efter ett års paus igen återuppliva Degerbydagen vilket skedde under lyckliga stjärnor!

Väderprognoserna för Degerbydagen hade samstämmigt utlovat regn från kl. 9 på morgonen då firandet inleddes. MEN, regnmolnen höll sig snällt på behörigt avstånd längre ut över kusten och först när programmet var avslutat, våfflorna slutsålda och tälten nedplockade, då kom regnet. 

Publiken under Degerbydagen var riklig och särskilt många barnfamiljer syntes i vimlet. Musikprogrammen med Arne Alligator och nya orkestern Covericks var det stora dragplåstret - liksom marthornas våfflor och ungdomsföreningens café. I år gräddade marthorna 22 liter våffelsmet, vilket resulterade i drygt 500 frasiga våfflor med färska jordgubbar och vispgrädde.
Marthornas lotter hade likaså god åtgång och de flesta vinsterna på de tre ringarna var utdelade redan efter en och en halv timme. Stickade sockor och virkade pannlappar fanns också till försäljning. Informativt material från Marthaförbundet fanns till utdelning.

Varmt tack till alla arbetsglada marthor och martyrer som hjälpte till med de praktiska arrangemangen!

Iwe Ekström
Kontaktuppgifter

Kontakt

Lisbet Nordblad
Ordförande
040 544 2324

Inger Qvist
kassör
045 234 2868

 

Iwe Ekström
sekreterare
045 256 7566
iwe.ekstrom@gmail.com